Hotely a jejich kuchyňské nádobí.

Pokud se budeme bavit o velikých hotelech, které mají mnohdy i stovky pokojů, nesmíme zapomenou na jejich restaurační a servírovací vybavení. Už jenom hotelový porcelán je opravdu hodně důležitý. Mimo příborů totiž tvoří jednu z hlavních složek servírování jídla. Mezi výrobky z porcelánu patři různé vázy, mísy, talíře anebo jiné vybavení, které je schopno jakkoli uchovat jídlo pohromadě anebo tekutiny. Proto je Hotelový porcelán opravdu důležitý. 

Není důležitý především vzhled, ale množství.

Hotely potřebují mít vždy dostatek nádobí nejen pro restaurační účely ale i pro hosty na pokojích. Opravdu veliké hotely mají spousty nádobí, které se musí někde skladovat tak, aby bylo vždy po ruce. Hlavně musí být vše čisté a neustále připravené k použití. Díky tomu mají hotely hodně personálu, který se stará i o tuhle stránku věci. V jednoduchosti a boji s časem, jim hlavně dopomáhají masivní stroje, které se jen tak nevidí. Umýt totiž obrovské množství porcelánových talířů a misek hlavně ve špičkách (tedy na snídani, oběd anebo večeři) se může zdát jako nadlidský úkon. Hotely mají ale mnoho lidí, pro které není zas až tak obrovským problémem všechen hotelový porcelán naskládat do myčky a po umytí, jej zase připravit na opětovné použití. Zde také platí dvojnásob pravidlo, že pokud se něco rozbije anebo ztratí, je nutné tento kus okamžitě nahradit. Ve velikých hotelech se to stává opravdu běžně. Nelze uhlídat takovou spoustu nádobí bez jediného rozbitého kusu. Proto většinou hotely nakupují opravdu ve velikém množství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *