Kávovary. Více druhů, více chutí.

Kávovary jsou opravdu rozšířené. Díky jejich stále se snižující ceně se stávají dostupnější i pro domácnosti. Navíc jich je tolik, že kolikrát máme problém si mezi nimi vybrat. Mnohdy se odlišují jenom drobnostmi. Design, rozdílná příprava kávy, nebo prostě vypadají stejně, pracují stejně ale jsou od různých značek. Pokud se podíváme na kávovary pro kavárny, jsou to mnohdy opravdu pěkné kousky. V profesionálních kavárnách si totiž zakládají na profesionalitě. Kávovary pro restaurace jsou mnohdy pouze automatické. Stojí někde za barem a důležitá je u nich hlavně rychlost přípravy kávy. Nenabídnou takovou profesionalitu jako šikovné lidské ruce, ale udělají nám mnohdy opravdu dobrou kávu. 

Kávovary pro restaurace. Chytré, rychlé a automatické.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, kávovary pro restaurace jsou většinou voleny ze skupiny automatických kávovarů. Jedná se zde hlavně o rychlost přípravy kávy než o její vysokou kvalitu. Káva sice může být i tak kvalitní, jako zrna, ze kterých se vaří, to však neznamená, že musíme zanedbat lidský faktor. Pokud ale chceme zajít na luxusní kávu, a ne jenom se najíst a dát si kávu po obědě, zamíříme spíše do kavárny, něž do restaurace. Existují ale restaurace, které jsou zároveň spojené s kavárnou. To je výborná kombinace na jednom místě.

Kávovary pro kavárny. Pomalejší, kvalitnější a profesionálnější.

Tyto kávovary jsou většinou navrženy tak, aby oslnili svým vzhledem. Dále jsou navržené výhradně pro profesionální použití. Osoba, která s nimi pracuje by měla být profesionálem v oboru přípravy kávy. V převážné většině kaváren se jedná o speciální veliké pákové kávovary. Ty mají 2 a více pák, na kterých je na konci nádoba s kávou. Dokážou tak udělat až 4 a více káv najednou. Většinou má totiž jedna páka dva vývody. Pákový kávovar má tu výhodu, že nabídne volbu jak překapávané kávy, tak pressa. Což jsou dva nejpoužívanější typy kávy v dnešní době. Samozřejmě, že v profesionálních kavárnách nám nabídnou i jiné než tyto dva druhy kávy. Na ty ale není nutně potřeba kávovar.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *