Příprava filtrované kávy.

Pro přípravu filtrované kávy potřebujeme mnoho znalostí. Důležitým faktorem je správná teplota vody a správné náčiní na filtrovanou kávu. Pro její přípravu se hlavně používají speciální kávové filtry. Filtrů je mnoho druhů. Můžeme mít papírové, kovové anebo z různých alternativních materiálů. Jsou mezi nimi mnohdy obrovské rozdíly. Některé se hodí na přípravu jenom jednoho druhu kávy, některé jsou jenom na jedno použití jiné lze umýt a použít vícekrát. Speciálními druhy filtrů jsou Phin kávové filtry.

Kávové filtry Phin. Co je jejich účelem a jak se používají?

Pokud jste milovníkem kávy, tak jste se už určitě setkali s vietnamskou kávou. Tento speciální druh kávy se sklízí, praží, a dokonce mele přímo ve Vietnamu. Kávu většinou praží s tím, co jim zrovna přijde pod ruky. Má tedy pokaždé jedinečnou chuť. Většinou má oříškový nádech. Jejich nejoblíbenějším přítelem na pražení jsou totiž buráky. Díky nim má tato káva opravdu velikou oblibu mezi milovníky kávy. Prostě je to něco jiného. Phin kávové filtry se používají právě na toto filtrování. Jsou vyrobené z kovu. To tedy znamená, že je můžeme používat opakovaně. Jedná se o hodně zvláštní druh filtru. Nedělá se v něm totiž káva filtrovaná, ale překapávaná. Nedává se do nich už žádný papír. Do filtru se vloží přímo káva a nalije se voda. Osobně jsem měl možnost tuto kávu vyzkoušet v místní kavárně. Je to opravdová delikatesa. Přinesou vám sklenici s mlékem uvnitř (dal jsem si tu kávu s mlékem, dá se i bez něj) a na ní je Phin kávový filtr s trochou kávy. Poté do něj před vašima očima nalijí horkou vodu. Dostanete instrukce, co dělat až voda proteče skrz filtr a potom už můžete pít. Nejenom, že je tato káva připravována přímo před vámi, ale máte ji opravdu co možná nejčerstvější. Ti, co by namítali, že není čerstvá, pokud ji před vámi přímo nenamelou, jsou na omylu. Vietnamská káva je nejlepší, pokud si ji objednáte už mletou. Díky speciálnímu způsobu mletí kávy přímo ve Vietnamu je její chuť opravdu výraznější, než kdybyste si koupili kávová zrna tady a namleli si je v elektrickém kávovém mlýnku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *